Liikunta

Tuusniemen yhtenäiskoulun liikunnanopetukseen liittyviä käytänteitä / lv 2016-2017

Hyvät oppilaat ja huoltajat,

Tässä tiedotteessa kerromme koulumme liikunnanopetukseen liittyvistä käytänteistä ja ohjeista. Oppilailla on pakollista liikuntaa 2h viikossa. Liikuntaohjelmat ovat nähtävissä koulun ilmoitustaululla, sekä koulun internet-sivuilla.

PUKEUTUMINEN JA VARUSTEET

Jokaiselle liikuntatunnille tulee varata asianmukainen liikunta-asu, jonka oppilas vaihtaa liikuntatunnille. Joskus liikumme myös sadekelillä ja erityisesti suunnistusjaksolla kannattaa muistaa vaihtokengät. Sisäliikuntaa varten suosittelemme hankkimaan siihen tarkoitetut sisäliikuntakengät. Luistelu- ja hiihtojakson aikana oppilaat voivat säilyttää omia varusteitaan koululla. Jos oppilaalla ei ole omia luistimia tai hiihtovälineitä, hänelle lainataan koulun välineitä.

SAIRAUDET, LIIKUNTARAJOITTEET

Mikäli nuorenne sairastaa jotain ihotautia, diabetesta, astmaa tms., tai hänellä on jokin muu rajoite tai seikka, joka voi vaikuttaa liikuntatunneilla osallistumiseen, toivomme teidän olevan siitä yhteydessä liikunnanopettajaan.

Jos oppilas on koulussa, mutta on toipilaana tai loukkaantunut ja siksi estynyt täysipainoisesti osallistumasta liikuntatuntiin, odotamme siitä ilmoitusta huoltajalta (wilmassa tai paperillla) tai terveydenhoitajan-/lääkärintodistusta. Useimmiten kannattaa silti ottaa liikuntavaatteet mukaan – jotain pystyy ehkä kuitenkin tekemään.

MUITA OHJEITA

– Korut ja kännykät pois liikuntatunnilta

– Makeiset ja purukumit pois liikuntatunnilta

– Talviliikunnassa pakkasraja on -15 koululla mitattuna

ARVIOINTI

Liikuntaa arvioidaan valtakunnallisen opetussuunnitelman arviointikriteereiden mukaan. Ne löytyvät internetistä. Arvioinnissa vaikuttaa koulussa annetut ”näytöt”. Kiitettävä numero (9,10) vaatii aktiivista osallistumista kaikkeen koululiikuntaan sekä kannustavaa ja myötämielistä asennoitumista kavereihin. Heikko arvosana (4,5,6) osoittaa passiivisuutta ja liikuntavastaisuutta.

 

Liikuntaohjelmat:

Pakollinen liikunta 7-9 luokat

9Valinnainen aamuryhmä

8 Valinnainen

9 Valinnainen iltapäiväryhmä

Palloilu

Kuntoon